milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πήγαινε κάτω
milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/

Πιλάφι με γαρίδες και καλαμαράκια Empty Πιλάφι με γαρίδες και καλαμαράκια

Κυρ 7 Απρ 2013 - 22:25
Πιλάφι με γαρίδες και καλαμαράκια 675729Seafood%20risotto

Υλικά

Για 4-6 άτομα

12 γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες (μικρές)
2 καλαμάρια καθαρισμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού κρόκος Κοζάνης
1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
250 γραμμάρια λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)



Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο ή μεγάλο τηγάνι (γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, το καλαμάρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Δυναμώνουμε την εστία και τ’ αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το καλαμάρι.

Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με τη σόγια. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσοχή με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή.


sidagi.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης