milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
12112012
"10 χρόνια θυσίες αν θέλετε ευρώ"  Tromaktiko
«H ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσουν αν θα παραμείνει η χώρα σας στο ευρώ», δήλωσε... στη Realnews ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου του γερμανικού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και σύμβουλος της Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, απαιτούνται θυσίες για 10 τουλάχιστον χρόνια. Αντίθετα, αν αποφασίσει να φύγει, θα πρέπει να «προικοδοτηθεί» από τους Ευρωπαίους εταίρους.

-Η ελληνική Βουλή ψήφισε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να εκταμιευθεί η δόση;

Από τεχνικής απόψεως, τώρα ναι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί που αμφιβάλλουν εάν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα. Αυτό συνεχίζει να είναι το πρόβλημα. Επίσης, δεν γνωρίζω ακόμη την έκθεση της τρόικας. Ωστόσο, το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα.

-Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, ολοένα και πληθαίνουν. Τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του;

Νομίζω ότι οι οικονομολόγοι ομοφώνως υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Αρα, θεωρώ ότι, σε μακροπρόθεσμη βάση, χρειάζονται δύο πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα: Πρώτον, είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους. Το επίπεδο του χρέους είναι πολύ πάνω από τον στόχο του 120% επί του ΑΕΠ (σ.σ.: που έχει τεθεί για το 2020), το οποίο λέγεται ότι είναι το μέγιστο επίπεδο στο οποίο μπορεί να είναι βιώσιμο - οι προβλέψεις δείχνουν ότι κινείται ξανά προς την κατεύθυνση του 190% επί του ΑΕΠ. Επομένως, θα χρειαστεί περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους.

Δεύτερον, η λιτότητα από μόνη της δεν είναι επαρκής. Θα πρέπει να συμπληρωθεί με κίνητρα για ανάπτυξη. Αυτά τα αναπτυξιακά κίνητρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, είναι, φυσικά, η απελευθέρωση των υπηρεσιών και της αγοράς εργασίας. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της τάξης του 2% - 3% του ΑΕΠ, χωρίς μεγάλες επενδύσεις από δημόσιο χρήμα, κάτι που πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο.


thestival.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης