milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
29112012
Η Ελλάδα έχει την πρωτιά στις προσαρμογές, μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης  Tromaktiko
Πρωταθλήτρια στις προσαρμογές είναι η Ελλάδα, όπως αποδεικνύει μελέτη του ινστιτούτου Lisbon Council, όπου εξετάζονται οι επιδόσεις των 17 μελών της ευρωζώνης. Πλην όμως, αυτή η έμφαση στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, στο σύντομο διάστημα της... διετίας και η ανασφάλεια ως προς την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, δίνει κακές επιδόσεις στη γενικότερη εικόνα της οικονομίας μας.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα παρουσιάζει τον μεγαλύτερο δείκτη προσαρμογής (8,2) και τη μεγαλύτερη αύξηση εντός ενός χρόνου (1,6). Στο επίπεδο των επιδόσεων ακολουθούν η Ιρλανδία (7,4, με βελτίωση μόλις 0,9), η Εσθονία (6,5, με αρνητικό πρόσημο βελτίωσης -1,9), η Ισπανία (6,5, με βελτίωση 0,Cool και η Πορτογαλία (6,5 και βελτίωση 1,6). Χαμηλό δείκτη προσαρμογής, ευλόγως έχουν οι ισχυρές χώρες: το Λουξεμβούργο (1,6, με αρνητικό πρόσημο βελτίωσης -2,4), η Γερμανία 2 (με επίσης αρνητικό πρόσημο βελτίωσης -0,2), το Βέλγιο (2,3 με βελτίωση -0,3) και η Αυστρία (2,5 με βελτίωση 0,4).

Ο μεγαλύτερος όγκος των προσαρμογών στην Ελλάδα συγκεντρώνεται, κατά σειρά, στα δημοσιονομικά, στο κόστος εργασίας και στο εξωτερικό ισοζύγιο, ενώ στην Ιρλανδία τα δημοσιονομικά έρχονται τελευταία και η έμφαση είναι στο εξωτερικό ισοζύγιο. Στην Ισπανία, επίσης τα δημοσιονομικά έρχονται τελευταία και μόνον η Ιταλία προτάσσει στις προσαρμογές της τα δημοσιονομικά, ακριβώς όπως κι η Ελλάδα.

Τέλος, ο δείκτης της γενικής εικόνας της οικονομίας είναι χαμηλός. Είμαστε η τελευταία χώρα της ευρωζώνης (με βαθμό 3,6 και βελτίωση μόλις 0,6), ενώ πρώτη είναι η Εσθονία (7,4, βελτίωση 0,1), το Λουξεμβούργο (7,2, βελτίωση -0,1), η Γερμανία (7, βελτίωση 0,1) και η Ολλανδία (6,6, βελτίωση -0,2). Στις τελευταίες θέσεις, αλλά καλύτερα από τη χώρα μας είναι η Κύπρος (3,6, βελτίωση -0,2), η Πορτογαλία (3,9, βελτίωση 0,1) και η Γαλλία (4,5 και μηδενική μεταβολή).

Στην εσωτερική κατανομή του συγκεκριμένου δείκτη εξάλλου, η μεγέθυνση για την Ελλάδα είναι το κύριο πεδίο προσπάθειας και ακολουθούν η ευελιξία, η ανταγωνιστικότητα και η δημοσιονομική διατηρησιμότητα. Στην Εσθονία, αντίθετα, η έμφαση είναι στη δημοσιονομική διατηρησιμότητα και ακολουθούν η ευελιξία, η ανταγωνιστικότητα και η μεγέθυνση. Στη Γερμανία το προβάδισμα παίρνει η ανταγωνιστικότητα και ακολουθούν η δημοσιονομική διατηρησιμότητα, η ευελιξία και η μεγέθυνση, ενώ στην Κύπρο είναι η δημοσιονομική διατηρησιμότητα το πρώτο πεδίο δράσης και ακολουθούν μεγέθυνση, ανταγωνιστικότητα και ευελιξία.


kerdos.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης