milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
24012013
Η Τουρκία «φρενάρει» τις εισαγωγές από την Ε.Ε. F1BAF0BC5CD023EA0BFEB5D8BBC8F1C7
Έθεσε σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα σε μία σειρά τομείς
Περιοριστικά μέτρα στις εισαγωγές από την Ε.Ε, έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνησης της Τουρκίας, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιό της, αλλά και πιέζοντας τις Βρυξέλλες σε σχέση με την ενταξιακή υποψηφιότητα της Άγκυρας, όπως αναφέρει - σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη - το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Eurοpolitique.

Τα συγκεκριμένα μέτρα αφορούν, μεταξύ άλλων τις εισαγωγές κόκκινου κρέατος, χάλυβα, αυτοκινήτων και αλκοολούχων προϊόντων.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Eρντογάν, κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι μειώνει τις εισαγωγές της από την Τουρκία, ώστε να τη «λυγίσει».

«Η Δύση δε θέλει πλέον μία Τουρκία δυνατή», δήλωσε χαρακτηριστικά στις 19 Ιανουαρίου, σε ομιλία του. Τα σχόλια του κ. Ερντογάν προκάλεσαν αμηχανία, σημειώνει η Europolitique.

«Αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», δήλωσε εκπρόσωπος ενός ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Τουρκία.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τής Τουρκίας - το βασικό πρόβλημα της οικονομίας της - δεν μειώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική Τράπεζα.

Οι εισαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 12,3% το Νοέμβριο του 2012, ενώ η ζήτηση για ξένα προϊόντα αναμένεται να παραμείνει ισχυρή και κατά τη διάρκεια του 2013.

Επομένως, σημειώνει το δημοσίευμα, η Άγκυρα προσπαθεί με επιθετικό τρόπο να φρενάρει τις εισαγωγές, που πυροδοτούνται από την ιδιωτική κατανάλωση και τις ενεργειακές ανάγκες.

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τής χώρας είχε ανέλθει σε ποσοστό 10% του ΑΕΠ το 2011 - ένα επίπεδο που θεωρήθηκε επικίνδυνο - και μειώθηκε στο 6% το 2012, με την κυβέρνηση να επιθυμεί να πέσει περαιτέρω.





newsbeast.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης