milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
26022013
Τα κύτταρα του εγκεφάλου, ζουν περισσότερο από το σώμα 22af4553a88a8c0b6000bea7205ec249_M
Επανάσταση στην επιστημονική κοινότητα, φέρνει νέα μελέτη, που...
αποδεικνύει ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου, έχουν διπλάσιο χρόνο ζωής από τους οργανισμούς μέσα στους οποίους “ζουν”.

Νευροχειρούργοι του πανεπιστημίου της Παβία στην Ιταλία, αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση "Proceedings of the National Academy of Sciences", ότι νευρώνες ποντικών, οι οποίοι εμφυτεύθηκαν σε αρουραίους, παρέμειναν ζωντανοί ως τα… βαθιά γεράματα των αρουραίων – για την ακρίβεια η διάρκεια ζωής τους ήταν η διπλάσια σε σύγκριση με το φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής ενός ποντικού.

Ο δρ Μαγκράσι και οι συνεργάτες του, προσπαθώντας να ανακαλύψουν εάν οι νευρώνες μπορούν να ζήσουν παραπάνω από τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουν, έκαναν ένα πείραμα, στο οποίο, έλαβαν νευρώνες από ποντίκια και τους μεταμόσχευσαν στον εγκέφαλο περίπου 60 εμβρύων αρουραίων, τους οποίους άφησαν να ζήσουν μέχρι τα “βαθιά γεράματα”.

Η ανάλυση του εγκεφάλου των νεκρών αρουραίων, έδειξε ότι στο τέλος της ζωής του κανένας αρουραίος δεν παρουσίαζε νευρολογικά προβλήματα (αν και δεν κατεγράφησαν σημάδια μεγαλύτερης ευφυΐας λόγω των μεταμοσχευμένων νευρώνων).

Σύμφωνα με το in.gr, η νέα αυτή μελέτη, αποδεικνύει, ότι αργά και σταθερά, το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων μεγαλώνει, ενώ παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για πιθανές μεταμοσχεύσεις νευρώνων, σε άτομα που πάσχουν από νευροεκφυλιστικές νόσους όπως η Πάρκινσον ή η Αλτσχάιμερ



thestival.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης