milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
17032013
Επιστήμονες ερευνούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο διάστημα! Satellite
Ρώσοι επιστήμονες πρότειναν την κατασκευή ενός γιγάντιου ενεργειακού σταθμού ο οποίος θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη και θα συλλέγει ηλιακή ενέργεια την οποία θα εκπέμπει στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τη “Φωνή της Ρωσίας” την ιδέα πρότεινε το Κεντρικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Έρευνας στη Μηχανική, που βρίσκεται υπό τη σκέπη της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας, Roscosmos.

Η συλλογή της ηλιακής ενέργειας θα γίνεται στο διάστημα από έναν ηλιακό δορυφόρο που θα εκμπέμπει την ενέργεια στο δίκτυο της Γης.

Την ιδέα ενός διαστημικού σταθμού ηλιακής ενέργειας παρουσίασε πρώτος ο Αμερικανός επιστήμονας Πήτερ Γκλέιζερ, το 1968: φωτοβολταϊκά πάνελ επιφάνειας αρκετών τετραγωνικών χιλιομέτρων θα συλλέγουν το ηλιακό φως το οποίο θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια επί τόπου, στο δορυφόρο, προτού αποσταλεί οπουδήποτε στη Γη μέσω μιας κεραίας εκπομπής μικροκυμάτων.

Οι Ρώσοι πρότειναν μια αναθεώρηση του πρωταρχικού σχεδίου του Γκλέιζερ, όπου ακτίνες λέιζερ αντικαθιστούν τα μικροκύματα, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της δύσκολης συγκέντρωσης των ραδιοκυμάτων, τα οποία θα απαιτούσαν μια μεγάλη έκταση για την εγκατάσταση της κεραίας-δέκτη.

Η ακτίνα λέιζερ απαιτεί μια έκταση δέκα φορές μικρότερη, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα λέιζερ τόσο ισχυρό για να υλοποιηθεί το σχέδιο.

Οι Ρώσοι εικάζουν ότι εναλλακτικά θα μπορούσαν να διανεμηθούν πολλά διαφορετικά υπέρυθρα λέιζερ στο πάνελ και η συγκεντρωμένη ακτινοβολία τους να σταλεί στη Γη.

Ο ακαδημαϊκός Αλεξάντερ Ζελεζνιάκοφ δήλωσε ότι η αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος της Γης θα μπορούσε να αναζητηθεί μέσα από τέτοιες επιλογές.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Novosti Kosmonavtiki, Ιγκόρ Λίσοφ, χαρακτήρισε “όμορφη” την ιδέα, αλλά τόνισε ότι δεν θα πρέπει να αναλωθούμε σε ευσεβείς πόθους, αλλά να αναζητήσουμε εφικτές λύσεις.



toptech4u
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης