milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
27032013
Intel: 20 Χρόνια από την δημιουργία της σειράς Pentium! Intel_pentium_2009
H γνωστή εταιρεία γιορτάζει την επέτειο της επιτυχημένης σειράς επεξεργαστών...

Πριν από 20 χρόνια και συγκεκριμμένα στις 22 Μαρτίου του 1993, ξεκίνησε η διάθεση της πέμπτης γενιάς επεξεργαστών της Intel, με τον γενικό τίτλο Pentium.Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αλλαγή στη γενική ονομασία x86 των επεξεργαστών της εταιρείας, κατόπιν εντολών του τομέα μάρκετινγκ της Intel προκειμένου να γίνει διακριτή από τους ανταγωνιστές της.Η γενική ονομασία Pentium που προέρχεται από το ελληνικό πέντε συνοδεύει έκτοτε τις CPU της Intel με την αρίθμηση (Pentium 2, 3, 4) να σηματοδοτεί την αλλαγή της γενιάς.Από το 2009, η Intel επαναχρησιμοποιεί την αρχική ονομασία Pentium, για να διαχωρίσει τις τρεις σειρές επεξεργαστών που προσφέρει στην αγορά Celeron, Pentium, Core i3/5/7 ανάλογα με την αρχιτεκτονική και κατά κύριο λόγο το κόστος τους.Οι πρώτοι Pentium που κυκλοφόρησαν το 1993 και διαδέχτηκαν τον 80486 (αν και κυκλοφορούσαν παράλληλα για πολλούς μήνες), ήταν δύο εκδόσεων: στα 60 και 66MHz αντίστοιχα. Ενσωμάτωναν 3,1 εκατομμύρια τρανζίστορ και επιτύγχαναν επιδόση 100MIPS (εκατομμύρια εντολές το δευτερόλεπτο).Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τον προκάτοχό του, τον 80486, με τον οποίο μοιράζονται πολλές κοινές τεχνολογίες, είναι η αρχιτεκτονική superscalar, την τεχνική δηλαδή παράλληλης εκτέλεσης εντολών στον ίδιο κύκλο, που χαρακτηρίζει τους υπερβαθμωτούς επεξεργαστές. Αντίστοιχοι superscalar επεξεργαστές που βρέθηκαν εκείνη την εποχή απέναντι από τον Pentium ήταν οι Motorola 68060, Power PC601 (G1), αλλά και οι σειρές επεξεργαστών για workstations, DEC Alpha, MIPS και Sun SPARC.Λόγω της εμπορικής επιτυχίας, ο γενικός τίτλος Pentium ακολουθεί τους επεξεργαστές x86 της Intel ως σήμερα.



whos.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης