milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πήγαινε κάτω
milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/

Σούπα με γιουβαρλάκια Empty Σούπα με γιουβαρλάκια

Κυρ 7 Απρ 2013 - 22:35
Σούπα με γιουβαρλάκια 14_1

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι σχοινόπρασο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένο σε ροδέλες
τον χυμό από 2 λεμόνια
5 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας τον κιμά με το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αυτόν, το ρύζι, τα ασπράδια των δύο αυγών, αλάτι και πιπέρι.
Δουλεύουμε για λίγη ώρα με τα χέρια μας τα υλικά για να αναμειχθούν καλά, και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα αφήνουμε να σταθούν για 25 λεπτά.

Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε το ένα από τα υλικά από τα οποία περιμένουμε να κάνουν τη διαφορά και πλένουμε τις καυκαλήθρες, κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια και χοντροκόβουμε τα φύλλα τους.
Στη συνέχεια σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά.

Για το σχοινόπρασο
Κόβουμε τα φύλλα αυτού του φυτού με το εκλεκτό άρωμα ανάμεσα σε φρέσκο κρεμμύδι και φρέσκο σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και ανάλογο αλάτι και μόλις πάρει βράση, χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια.
Πιάνοντας την κατσαρόλα με τα δύο χέρια, την ανασηκώνουμε από το μάτι και την ανακινούμε, να σταθούν τα γιουβαρλάκια στον πάτο της.

Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 60 λεπτά, διορθώνοντας το αλάτι.
Σ' ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους του αυγού, με μια κουταλιά της σούπας νερό. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι ν' αφρίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά ενάμισι φλιτζάνι ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε τώρα το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα, την ξαναπαίρνουμε στα χέρια και την ανακινούμε να ανακατευθεί το αυγολέμονο με την σούπα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, ανακινούμε πάλι μια- δυο φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως ζεστή!

Σερβίρεται με φρέσκο ψωμάκι!



sidagi.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης