Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Κυρ 7 Απρ 2013 - 22:53
Υλικά
Για 6-8 άτομα
χυμό από μισό μικρό λεμόνι
βανίλια ή ακόμα καλύτερα ένα κλωνί αρμπαρόριζα
Μια χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (προαιρετικά)
1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσια)
750 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις ρόγες, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε.
Βράζουμε το σταφύλι, το νερό και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για ένα 24ωρο και την άλλη μέρα το ξαναδένουμε σε δυνατή φωτιά. Προσέξτε γιατί φουσκώνει και στις 2 φορές.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει, τη βανίλια ή ακόμα καλύτερα την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα.
Tips
Τι σημαίνει δένουμε;
Δένουμε το γλυκό σημαίνει ότι το βράζουμε έτσι ώστε το σιρόπι να μην είναι σαν νερό αλλά να μη γίνει και πηχτό σαν μέλι.
sidagi.gr
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|