milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πήγαινε κάτω
milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/

Κιουνεφέ με μοτσαρέλα Empty Κιουνεφέ με μοτσαρέλα

Κυρ 7 Απρ 2013 - 22:55
Κιουνεφέ με μοτσαρέλα Shutterstock_692990111

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το κιουνεφέ
500 γραμμάρια φύλλο καταΐφι
400 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

Για το σιρόπι
4 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 λεμόνι




Εκτέλεση

Για το κιουνεφέ
Λιώνουμε το βούτυρο, βρέχουμε με αυτό το φύλλο καταΐφι και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. Απλώνετε τη μοτσαρέλα τρίβοντας τη με τα χέρια σας στη στρώση με το καταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι και βρέχουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση. Κλείνετε την εστία και αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει καλά το μέλι αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.

Όταν το κιουνεφέ μας είναι έτοιμο αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσει και ρίχνουμε με μια κουτάλα το σιρόπι μας και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι για λίγες ώρες και σερβίρουμε.


sidagi.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης