milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πήγαινε κάτω
milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/

Μπράουνις με παγωτό Empty Μπράουνις με παγωτό

Κυρ 7 Απρ 2013 - 22:59
Μπράουνις με παγωτό 9_19

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα μπράουνις
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κακάο
250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι εσπρέσσο
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
½ φλιτζάνι νερό

Για το παγωτό με μέλι
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σε σκόνη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια



Εκτέλεση

Για τα μπράουνις
Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.

Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.

Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.

Για το παγωτό με μέλι
Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Σας δίνουμε μια ιδέα για να κάνετε πιο ενδιαφέρον το γλυκό σας, μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε μπάλα παγωτού στο μπράουνι.



sidagi.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης