milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

milios17
Καλώς ήρθατε στο milios17.com Περιηγηθείτε στις συζητήσεις και διαβάστε όλα τα μηνύματα. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και εσείς εγγραφείτε τώρα!
milios17
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

milios17
milios17
Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 4423
Ημερομηνία εγγραφής : 24/10/2012
Τόπος Τόπος : ink
https://newz-spot.blogspot.com/
02122012
Έρευνα: Η παχυσαρκία βλάπτει και τον εγκέφαλο Paxysarkia600_135289_R1A144
Η παχυσαρκία δεν είναι κακή μόνο για την περίμετρο της μέσης αλλά και για τον εγκέφαλο, ανακοίνωσαν ερευνητές που τη συνδέουν με την εξασθένηση των νοητικών επιδόσεων. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για την αιτία, αλλά δήλωσαν ότι μεταβολικές αλλαγές όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η αυξημένη χοληστερόλη μπορεί πιθανόν να εμπλέκονται. Η παχυσαρκία θεωρείται ήδη παράγοντας κινδύνου για άνοια.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology, παρακολούθησε την υγεία περισσότερων των 6.000 αντρών επί μια δεκαετία. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας μεταξύ 35 και 55 ετών, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις μνήμης και άλλων νοητικών ικανοτήτων τρεις φορές. Όσοι ήταν παχύσαρκοι και με ανθυγιεινές μεταβολικές αλλαγές εμφάνισαν πολύ γρηγορότερη πτώση στις επιδόσεις νοητικών τέστ σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι εστίασαν μόνο στις νοητικές λειτουργίες, όχι στην άνοια. Τα όρια μεταξύ φυσιολογικής γήρανσης, ελαφριάς νοητικής εξασθένησης και άνοιας είναι ασαφή, καθότι δεν οδηγούν όλες οι εξασθενήσεις σε άνοια.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν δουλειά γραφείου, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι τα ευρήματα ενδεχομένως δεν αφορούν γενικά άλλους πληθυσμούς.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εστιάσουμε στην επίδραση των γενετικών παραγόντων καθώς και για να ληφθεί υπόψη το διάστημα που οι άνθρωποι είχαν τους συγκεκριμένους μεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, όπως και να εστιάσουν σε επιδόσεις νοητικών τεστ στην ενήλικο ζωή για να οδηγηθούν σε καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ παχυσαρκίας και νοητικής λειτουργίας, όπως νόηση και μνήμη.


Πηγή: Iatronet.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο:reddit

Σχόλια

Κανένα σχόλιο.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης